Droppe til innhold

Nyheter

Gul bakgrunn og teksten

Nye e-postadresser utsatt

På grunn av tekniske utfordringer med omleggingen vil du likevel ikke få ny e-postadresse (studentnummer@oslomet.no) i dag. Din gamle adresse vil fungere som normalt inntil videre.

 

Ny informasjon om ny e-postadresse: Du får likevel ikke ny epostadresse 19. mars. På grunn av tekniske utfordringer blir omleggingen utsatt. OsloMet beklager dette.

Den gamle e-postadressen, innlogginger og annet vil fungere som normalt inntil videre. 

Nytt tidspunkt for omleggingen er foreløpig ikke satt, mer informasjon kommer snart. 

----

HiOA har blitt universitet og byttet navn til OsloMet, derfor byttes nettadresser og epostadresser ut fortløpende. Fra og med på kvelden 19. mars vil din e-postadresse ende med @oslomet.no i stedet for @stud.hioa.no. Du må blant annet logge inn på trådløst nett her på universitetet på nytt, og legge til din e-postadresse på mobilen på nytt.  

 

Dette må du selv gjøre:  

  1. Du må sette opp e-post på nytt på dine mobile enheter. Dette må du gjøre etter  at e-posten din har blitt endret på kvelden 19. mars. Slik får du din student e-post på din mobil. 

  1. Filer som er delt med deg som vedlegg eller lenke fra OneDrive, må deles med deg på nytt. Den gamle lenken vil ikke virke lenger. Dersom du har sendt filer fra din personlige OneDrive, og du fortsatt vil at noen skal ha tilgang til de, er du nødt til å sende dem lenke til filen på nytt.  

  1. Du må logge på trådløst nettverk Eduroam på nytt med din nye e-postadresse med ditt passord. Dette må du gjøre etter  at e-posten din har blitt endret på kvelden 19. mars.

 

Spørsmål og svar: 

 

Den nye e-postadressen din blir ditt studentnummer etterfulgt av oslomet.no. Eksempel: s123456@oslomet.no.  

 

Du får den nye e-postadressen på kvelden mandag 19. mars. Vi vet ikke helt eksakt når det skjer med din adresse, men i løpet av kvelden 19. mars vil du se endringen. 

 

Filer som er delt med deg som vedlegg eller lenke fra OneDrive, må deles med deg på nytt. Den gamle lenken vil ikke virke lenger. Dersom du har noen filer du vil at noen skal bruke, er du nødt til å sende dem lenke til filen på nytt.  

 

Du vil fortsatt motta e-postene som sendes til din gamle adresse. 

 

Jeg skal ha eksamen, hva skal jeg logge inn med? 

Du logger som vanlig inn med ditt brukernavn s123456 og ditt passord. 

 

Når skal den gamle HiOA-adressen slettes og hvordan skjer det?  

Din gamle epost-adresse vil være aktiv ut vårsemesteret 2019. 

 

Ja, ingen epost vil forsvinne. 

Du kan enkelt få din student e-post på din mobil. Dette lønner seg å gjøre etter 19.mars slik at du ikke trenger å gjøre det en gang til etter at du har fått ny e-post.  

 

Ja, det må du. Du må logge inn på trådløst nettverk Eduroam  på nytt med din nye e-postadresse med ditt passord.  

 

Passordet ditt er det samme for alle systemene du bruker ved OsloMet, som for eksempel e-post, Fronter, Studentweb eller innlogging på en OsloMet-datamaskin. Hvis du har glemt det kan du få tilsendt nytt midlertidig passord via SMS

 

Du kan gjøre dette:  

  • Sende en e-post om at du har ny e-post til de kontaktene du mener det er viktig at får dette med seg.  

  • Eller du kan legge inn et autosvar i din e-post som forteller at du har fått ny e-post.  

 

Studenter ved OsloMet plikter til å sjekke sin student-epost. Her kan det komme informasjon som er viktig for ditt studium og din gjennomføring som student. Eksempler på e-poster som kan komme på din e-postadresse er: informasjon om studiestart og praksis, viktig informasjon om systemendringer på OsloMet, svar på søknader eller annen saksbehandling etc.  

 

Ja, det er bare e-postadressen din som byttes, ikke programvaren. Merk at dersom du har fått filer via lenke fra OneDrive, så må disse lenkene sendes til deg på nytt.  

 

Trenger du hjelp? 

Hvis du trenger hjelp kan du ta kontakt med bit@oslomet.no