Droppe til innhold

Nyheter

Illustrasjon av noen som samarbeider

Kom godt i gang med studiene!

Her får du 6 studietips og mer informasjon om hvordan du kan få mer hjelp til studieteknikk, akademisk skriving og mye mer!

Startpakka er et nettkurs som gir deg tips og råd til hvordan å komme gjennom studiene med glans. Her får du allerede noen gode tips, og informasjon om hvordan du logger deg inn på Startpakka.

1. Gjør deg kjent med studentenes nettside https://student.hioa.no/ og Fronter for å få oversikt over undervisningsplan, pensum, eksamensdatoer. Orienter deg om hva du skal lære ved å se på læringsutbytter i emneplanen. Se Startpakkas del om hvordan du lager mål for lesingen din ut fra læringsutbyttene.

2. Planlegg godt. Lag en skoledagbok og skriv ned viktige datoer, som innleveringsdato, eksamensdato m.m. Lag en plan for hvordan du skal jobbe for å klare tidsfristene. Se Startpakkas del om å planlegge.

3. Prioriter. Du behøver ikke lese pensum fra A til Å, fordi alt på pensumlista er ikke like viktig. Be foreleser være tydelig på hva som er viktig til eksamen. Spør faddere/studentassistenter om hvilke deler av pensum de prioriterte, hva som kreves i faget osv.

4. Selvinnsikt er viktig. Tenk deg om hvordan du lærer best (kollokviegruppe, alene, eller en blanding), og studer i tråd med det som fungerer best for deg.

5. Lag en gruppe med de du jobber bra med, og de som er motivert for studiet og dermed ønsker å prestere. Man får stort utbytte av å være med i kollokviegruppe både faglig og sosialt. Se Startpakkas del om å samarbeide.

6. Se på studiet som jobb, altså studer jevnt gjennom semesteret, kom tidlig på skolen, osv. For å jobbe effektivt bør du logge deg av sosiale medier som kan distrahere deg. Hvis du likevel må gjøre noen skippertak mot slutten, finner du tips Startpakkas del om skippertak.

 

Hvordan kommer jeg meg inn i Startpakka?

1. Gå inn på Startpakka

2. Trykk på «Sign in with FEIDE» og skriv inn ditt HiOA-brukernavn og passord.

3. Skriv inn ditt navn og informasjon for å registrere deg.

4. Gå videre og velg kurset «Startpakka».

Du trenger ikke gå gjennom Startpakka i en bestemt rekkefølge som i et e-læringskurs. Dette skal være en digital læringsressurs som du kan slå opp i når du lurer på noe i studiearbeidet.

Lykke til!