Droppe til innhold

Nyheter

4 bilder fra India, Tsjekkia og Mexico.

8 grunner til å dra på utveksling

Har du tenkt på å ta et semester i utlandet? Her får du åtte gode grunner til hvorfor du bør dra på utveksling.

Mange studenter har lyst til å dra på utveksling, men til tross for dette er det mange som ikke søker når fristen nærmer seg.

Men, har du tenkt på hvilke fordeler utveksling kan gi deg?
 

1. Utveksling åpner dører

Utveksling gir deg utrolig mange muligheter videre i livet. Kanskje blir du kjent med noen fra det landet du utveksler i? Etter hvert går årene og dere jobber i hvert deres land, helt til plutselig en dag din nye venn ringer deg fordi det har åpnet seg en stilling i hens firma? Man takker ikke nei da altså.

2. Du kan studere noe du ikke ville gjort hjemme

Dette er en av de viktigste grunnene til å dra på utveksling. Medstudentene  dine følger studiet som det er lagt opp, men du kan velge fag du er ekstra interessert i og samtidig få det godkjent som en del av studiet ditt hjemme. Hvor fantastisk er ikke det?

3. Du lærer deg selv å kjenne

Gjennom utveksling utfordrer du ofte deg selv. Du får et nytt hjem, du kjenner ikke så mange, kanskje ingen og du vet ikke hvor noe er eller hva du kan finne på.

Etter hvert møter du nye mennesker, du finner fort ut hva du har lyst til å bruke tiden din på og hvem du har lyst til å tilbringe tiden med.

4. Det ser bra ut på CVen

Å prøve ting man ikke kan eller å gjøre ting man ellers ikke ville gjort, står sterkt på CVen. Det faktum at man lærer nye ting i en hverdagssetting, kan gjøre at man endrer tankesett. Det å ha et bredt tankesett vil gi deg fordeler i senere jobbsammenheng.

5. Vennene dine hjemme sikler på Instagramen din.

Selv om du reiser på utveksling for å studere, studerer du jo ikke hver eneste time i døgnet. Du har god tid til å utforske nærområdene, eller ta helgeturer til steder i nærheten.

Bading i Budapest, dykking i Great Barrier Reef, spising av gelato foran det skjeve tårnet i Pisa eller spise belgisk sjokolade til du ikke klarer å få i deg mer. Høres ut som et slitsomt liv. Vennene dine kommer til å snu seg i sjalusi over alt du opplever mens de skrur på femte episoden på Netflix.

6. Du kommer langt med norsk inntekt.

Lånekassen sitt lån og stipend kan dekke mye av månedsforbruket i mange land. I tillegg til Lånekassen, kan du få ekstra stipend fra Erasmus hvis du studerer i Europa.

Dersom man har mange faste utgifter hjemme i Norge, er det ikke sikkert alle utgiftene dekkes, men mye blir dekket kun av lån og stipend. Fordelen er også at man kommer langt med norsk inntekt i utlandet, så dersom man jobber seg opp litt før man drar, burde man klare å leve bra mens man er borte.

7. Du får venner fra hele verden

Når man møter mennesker fra hele verden, får man venner fra hele verden. Når alle drar tilbake hvert til sitt, vil det si at du kjenner folk i mange land. Kanskje noen er ekstra greie og låner deg sofaen sin på din neste Europatur? Vinn-vinn-situasjon: man får både møtt gamle kjente og det er veldig økonomisk.

8. Utveksling inspirerer og motiverer

Utveksling gir deg minner for livet, du får sett steder du aldri hadde trodd du ville se, eller for den saks skyld; du får bodd steder du aldri ville trodd du skulle bo. Utveksling gir det muligheter til å finne ut hva du vil senere i livet, hva du vil spesialisere deg på eller hva du vil oppnå. Dra på utveksling!

Se også: