Droppe til innhold

Bønnerom og stillerom

Rom for stillhet, bønn, hvile eller amming.

Stillerom

Studiested Kjeller

SiO-gangen, bak Akademika bokhandel.

På "det stille rommet" kan du slappe av, be, meditere, tenke eller helt enkelt roe deg ned. Du kan reservere rommet for en time av gangen ved å skrive deg på listen som henger der.

Studiested Pilestredet

Pilestredet 48, 1. etasje. Inn døra til høyre for Kafe Eva.

I "det stille rommet" kan man tenne et lys i lysgloben for ettertanke og håp. Rommet har et lite bibliotek, med skrifter fra ulike religiøse tradisjoner. Skriv gjerne ned tanker du ønsker å dele i den fremlagte skriveboken. I den ene enden av rommet er det et alterskap som kan åpnes og lukkes, laget av kunstner Gunnar Torvund. I den andre enden er det en utsmykning av Grete Refsum. Et quibla-merke viser bønneretningen til Mekka.

Ta kontakt med Studentpresten hvis du har spørsmål eller har noe å melde tilbake om i forbindelse med bruken av rommet. Fast bruk av rommet kan også avtales med Studentpresten.

Bønnerom

Pilestredet 35,  2. etasje.
Følg skilt. Det er en servant tilgjengelig i rommet ved siden av.

Pilestredet 48,  3. etasje.
Ta trappene eller heisen ved kafeen.

Rommene er lagt til rette for at muslimer kan be i løpet av studiedagen, og er åpne for alle studenter. Begge bønnerommene har skohyller og tepper på gulvene. Alle besøkende må ta av seg skoene før de går inn.

Hvile- og ammerom

Ammerommet i P52 blir midlertidig flyttet til Falbes gate 5, 4. etasje, rom FG434 våren
2017 i forbindelse med ombyggingen.

Hvile- og ammerommet er for deg som har behov for å amme eller stelle ditt barn. Føler du deg dårlig og ønsker å slappe av, er det mulighet for å legge seg ned.

På rommet er det en seng, en sofa, stellebord og en vask. Puter og pledd er også å finne.

Ta kontakt